Pikantne bułeczki koktajlowe
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na europejskie jedzenie. Spróbuj przygotować pikantne bułeczki koktajlowe w domu. Za 27 centów za porcję otrzymasz śniadanie dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 154 kalorie . Udaj się do sklepu i kup paski bekonu, jajko, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 13% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak pikantne bułeczki , pikantne bułeczki i pikantne bułeczki .
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj ani nie rozdzielaj ząbków).
Odetnij górę główki czosnku.
Posmaruj olejem. Owiń żarówkę wytrzymałą folią.
Piec w temperaturze 400° przez 40-45 minut lub do momentu, aż zmiękną. Schłodzić przez 10-15 minut. Wyciśnij zmiękczony czosnek do małej miski; rozgnieść widelcem. Wymieszaj masło; odłożyć na bok.
Na małej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku. Na tej samej patelni podsmaż i podsmaż cebulę w zalewie, aż zmięknie. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 30 minut lub do momentu uzyskania głębokiego złocistego koloru. Odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Posiekaj masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy.
Ubij jajko, sherry i śmietanę; wymieszać z masą okruchową, aż zwilży się. Dołóż cebulę i boczek.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; zagnieść 10 razy. Wklep w 10-calowy. x 5 cali prostokąt. Używając noża oprószonego mąką, pokrój na osiem kawałków o średnicy 2-1/2 cala. kwadraty; przetnij każdy kwadrat po przekątnej na pół.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia; posmaruj mlekiem.
Piec w temperaturze 400° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło z masłem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do Scone. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.