Pikantne Burgery Z Tuńczykiem
Pikantne Burgery z tuńczykiem mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, tunan w wodzie, ogórki kiszone i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Burgery słodko-słone, Burgery słodko-słone, oraz Pikantne Burgery Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce, połączyć tuńczyka, majonez, bułka tarta, pietruszka, musztarda, ostry sos, sól, i pieprz.
Dobrze wymieszać i ukształtować mieszaninę na cztery równe paszteciki, każdy o grubości około 1 cala.
Zawiń hamburgery szczelnie w folię i przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy. Rozmrozić całkowicie w lodówce lub kuchence mikrofalowej przez 3 do 4 minut na niskim poziomie przed gotowaniem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Rozpakować hamburgery i gotować, aż złoty kolor i podgrzewane przez, 3 do 5 minut na stronie.
Hamburgery podawać na bułkach z pokrojonym pomidorem i ogórkami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina.
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
The moderate 2008 growing season yielded small amounts of mature, highly-concentrated Merlot. The resulting wine offers a profile of dense, expressive dark fruit– black raspberry, cherry and dried fig supported by a tight core of dark cocoa, licorice and cola. Sweet, succulent tannins add textural complexity, while a beautiful, long finish reveals notes of rosemary, cinnamon and graham cracker. Blend: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc