Pikantna Wołowina Tamales

Pikantna Wołowina Tamales
Pikantna wołowina Tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 899 kalorii, 42g białka, oraz 57g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz pod ręką ser Monterey jack, wodę, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 66% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Tamales Wołowe, Tamales Wołowe, oraz Chipotle Beef Tamales.

Instrukcje

1
Łuska kukurydzy, odrzucając jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
2
Umieść łuski kukurydzy w dużym garnku i zalej je wrzącą wodą i pozwól namoczyć przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Osuszyć i osuszyć, pozostawiając wilgotne, ale nie mokre.
4
Pokroić ziarna z kukurydzy na równe około 1 1/2 szklanki. Z tej ilości puree 1 szklankę ziaren w robocie kuchennym i pozostawić pozostałe ziarna w całości. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, aż będzie półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj mieloną wołowinę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, sól selerową oraz sól i pieprz i gotuj do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sól SelerowaSól Selerowa
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
7
Odcedź dodatkowy tłuszcz i podziel na równe ilości według liczby tamales, które będziesz robić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
8
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić kolejny 1 szklankę wody do wrzenia i mieszać w mieszaninie mąki kukurydzianej, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
9
Zdjąć z ognia i ubić masłem, proszkiem do pieczenia, puree kukurydzianym, całe ziarna kukurydzy i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Tamale są spożywane bezpośrednio z łusek kukurydzy, w których są gotowane na parze. Aby zrobić osłonki tamale do gotowania na parze: rozerwać łuski kukurydzy na paski. Niektóre z nich będą splecione i powinny mieć co najmniej cal szerokości. Będziesz również potrzebował około 16 węższych pasków (1/4 do 1/2 cala szerokości), aby zabezpieczyć końce tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
11
Połóż 4 paski lub tak obok siebie, a następnie splot kolejne 4 lub tak Przez w prostopadły sposób, aby 8 prostokątów około 8 cali kwadratowych. Każdy tamale będzie wypełniony równymi ilościami mieszanki kukurydzianej, mieszanki wołowej i sera. Łyżka niektóre mieszanki kukurydzy (między 2 i 4 łyżki stołowe) do środka każdego przypadku tamale i rozprowadzić do warstwy. Następnie łyżką równą ilość mielonej mieszanki wołowej do środka mieszanki kukurydzianej na każdym tamale. Najlepsza mieszanka wołowa z równomierną ilością sera na każdym tamale. W tym momencie zacznij 1 lub 2 patelnie wrzącej wody, każda wyposażona w stojak do gotowania na parze (będziesz potrzebował wystarczająco dużo miejsca na parze nad patelniami, aby pomieścić tamales.) Złóż łuski kukurydzy, aby nadzienie kukurydziane obejmowało nadzienie mięsne i ser. Zabezpieczyć końce osłonek tamales, wiążąc je kawałkami łuski kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
12
Umieść tamales na stojakach i przykryj parą-przez około 20 minut do pół godziny, uzupełniając wodę w patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Odpocznij krótko przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn