Pikantna Wołowina Tamales

Pikantna Wołowina Tamales
Pikantna wołowina Tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 899 kalorii, 42g białka, oraz 57g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz pod ręką ser Monterey jack, wodę, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 66% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Tamales Wołowe, Tamales Wołowe, oraz Chipotle Beef Tamales.

Instrukcje

1
Łuska kukurydzy, odrzucając jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Umieść łuski kukurydzy w dużym garnku i zalej je wrzącą wodą i pozwól namoczyć przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Osuszyć i osuszyć, pozostawiając wilgotne, ale nie mokre.
4
Pokroić ziarna z kukurydzy na równe około 1 1/2 szklanki. Z tej ilości puree 1 szklankę ziaren w robocie kuchennym i pozostawić pozostałe ziarna w całości. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, aż będzie półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj mieloną wołowinę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, sól selerową oraz sól i pieprz i gotuj do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
7
Odcedź dodatkowy tłuszcz i podziel na równe ilości według liczby tamales, które będziesz robić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
8
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić kolejny 1 szklankę wody do wrzenia i mieszać w mieszaninie mąki kukurydzianej, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
9
Zdjąć z ognia i ubić masłem, proszkiem do pieczenia, puree kukurydzianym, całe ziarna kukurydzy i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Tamale są spożywane bezpośrednio z łusek kukurydzy, w których są gotowane na parze. Aby zrobić osłonki tamale do gotowania na parze: rozerwać łuski kukurydzy na paski. Niektóre z nich będą splecione i powinny mieć co najmniej cal szerokości. Będziesz również potrzebował około 16 węższych pasków (1/4 do 1/2 cala szerokości), aby zabezpieczyć końce tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Połóż 4 paski lub tak obok siebie, a następnie splot kolejne 4 lub tak Przez w prostopadły sposób, aby 8 prostokątów około 8 cali kwadratowych. Każdy tamale będzie wypełniony równymi ilościami mieszanki kukurydzianej, mieszanki wołowej i sera. Łyżka niektóre mieszanki kukurydzy (między 2 i 4 łyżki stołowe) do środka każdego przypadku tamale i rozprowadzić do warstwy. Następnie łyżką równą ilość mielonej mieszanki wołowej do środka mieszanki kukurydzianej na każdym tamale. Najlepsza mieszanka wołowa z równomierną ilością sera na każdym tamale. W tym momencie zacznij 1 lub 2 patelnie wrzącej wody, każda wyposażona w stojak do gotowania na parze (będziesz potrzebował wystarczająco dużo miejsca na parze nad patelniami, aby pomieścić tamales.) Złóż łuski kukurydzy, aby nadzienie kukurydziane obejmowało nadzienie mięsne i ser. Zabezpieczyć końce osłonek tamales, wiążąc je kawałkami łuski kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12
Umieść tamales na stojakach i przykryj parą-przez około 20 minut do pół godziny, uzupełniając wodę w patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Odpocznij krótko przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn