Pikantna wołowina Tamales może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 899 kalorii, 42g białka, oraz 57g tłuszczu. Przepis ten służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz pod ręką ser Monterey jack, wodę, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżką wynik 66% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Tamales Wołowe, Tamales Wołowe, oraz Chipotle Beef Tamales.
Instrukcje
1
Łuska kukurydzy, odrzucając jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Umieść łuski kukurydzy w dużym garnku i zalej je wrzącą wodą i pozwól namoczyć przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Osuszyć i osuszyć, pozostawiając wilgotne, ale nie mokre.
4
Pokroić ziarna z kukurydzy na równe około 1 1/2 szklanki. Z tej ilości puree 1 szklankę ziaren w robocie kuchennym i pozostawić pozostałe ziarna w całości. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulę, aż będzie półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj mieloną wołowinę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, sól selerową oraz sól i pieprz i gotuj do zrumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
7
Odcedź dodatkowy tłuszcz i podziel na równe ilości według liczby tamales, które będziesz robić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
8
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, sól i 1 szklankę wody. Doprowadzić kolejny 1 szklankę wody do wrzenia i mieszać w mieszaninie mąki kukurydzianej, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
9
Zdjąć z ognia i ubić masłem, proszkiem do pieczenia, puree kukurydzianym, całe ziarna kukurydzy i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Tamale są spożywane bezpośrednio z łusek kukurydzy, w których są gotowane na parze. Aby zrobić osłonki tamale do gotowania na parze: rozerwać łuski kukurydzy na paski. Niektóre z nich będą splecione i powinny mieć co najmniej cal szerokości. Będziesz również potrzebował około 16 węższych pasków (1/4 do 1/2 cala szerokości), aby zabezpieczyć końce tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Tamales
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Połóż 4 paski lub tak obok siebie, a następnie splot kolejne 4 lub tak Przez w prostopadły sposób, aby 8 prostokątów około 8 cali kwadratowych. Każdy tamale będzie wypełniony równymi ilościami mieszanki kukurydzianej, mieszanki wołowej i sera. Łyżka niektóre mieszanki kukurydzy (między 2 i 4 łyżki stołowe) do środka każdego przypadku tamale i rozprowadzić do warstwy. Następnie łyżką równą ilość mielonej mieszanki wołowej do środka mieszanki kukurydzianej na każdym tamale. Najlepsza mieszanka wołowa z równomierną ilością sera na każdym tamale. W tym momencie zacznij 1 lub 2 patelnie wrzącej wody, każda wyposażona w stojak do gotowania na parze (będziesz potrzebował wystarczająco dużo miejsca na parze nad patelniami, aby pomieścić tamales.) Złóż łuski kukurydzy, aby nadzienie kukurydziane obejmowało nadzienie mięsne i ser. Zabezpieczyć końce osłonek tamales, wiążąc je kawałkami łuski kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
łuski Kukurydzy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Umieść tamales na stojakach i przykryj parą-przez około 20 minut do pół godziny, uzupełniając wodę w patelni w razie potrzeby.