Pikantna Tarta Farro
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, gałka muszkatołowa, ricotta z pełnego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pikantne Ciasto Farro, Słodka Tarta Farro, oraz Pikantna Tarta Gruszkowa.
Instrukcje
Gotować farro w garnku 2-do 3-quart wrzącej osolonej wody, aż będzie miękka, około 10 minut; odcedzić na sicie i ostudzić do temperatury pokojowej.
Umieść piekarnik rack w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. masło i lekko płaszcz z bułką tartą, nokautując nadmiar.
Roztopić masło (2 łyżki) na małej ciężkiej patelni na małym ogniu i ugotować czosnek, mieszając, 1 minutę, a następnie przenieść do średniej miski. Wymieszać farro, ricotta, całe jajko, żółtka, Parmigiano-Reggiano, pietruszka, sól,pieprz, i gałka muszkatołowa, aż dobrze połączone. Łyżka mieszaniny do naczynia i piec, aż tylko zestaw i top jest blady złoty, 35 do 45 protokół. Ostudzić do ogrzania na stojaku.
Pokroić w kliny i podawać.
* Dostępne w farawayfoods.com.