Pikantna sałatka z soczewicy z jogurtem i kolendrą

Pikantna sałatka z soczewicy z jogurtem i kolendrą
Pikantna sałatka z soczewicy z jogurtem i kolendrą to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka sałatek, ogórek, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Curry Zupa Z Soczewicy Z Jogurtem Kolendry, Szybka i łatwa Sałatka z soczewicy i jogurtu, oraz Sałatka z kukurydzy, kolendry i rukoli z sosem jogurtowym.

Instrukcje

1
Na patelnię wkładamy soczewicę, posypujemy 1/2 łyżeczki. sól. Pokrywa z 1 cala zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są po prostu miękkie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Drenaż.
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ochłoń.
5
Dodaj jogurt, 2 łyżki. oliwa z oliwek, kolendra, czosnek, kminek i cayenne. Delikatnie wymieszać i doprawić solą. Podziel zieleń na 4 talerze; kopiec soczewicy w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
ZieloniZieloni
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Pomidory (i ogórki, jeśli chcesz) umieścić na boku i skropić pozostałą oliwę z oliwek na wszystkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W38 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn