Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki
Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli morskiej i pieprzu, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Spróbuj Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki, Pikantna sałatka z portulaki, pomidora, ogórka, mięty i pietruszki, oraz Sałatka pomidorowo-ogórkowa z sosem pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory pokroić na pół w poprzek i lekko wycisnąć, aby usunąć nasiona. Ząbkowanym nożem pokroić pomidory w kostkę i przełożyć do sitka, aby odcedzić. W salaterce, wymieszać ogórek, zielenina, szalotki, zioła, jalapeños, i kapary.
Aby zrobić dressing, ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet,skórkę z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Wlać sałatkę i wrzucić. Smak i dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby dać czas smaki do stopienia.
Posypać sumakiem przed podaniem, jeśli chcesz.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Aglaia Kremezi jest znanym na całym świecie ekspertem w dziedzinie kuchni greckiej i autorką "Foods Of Greece", która zdobyła nagrodę Julia Child przyznawaną przez Międzynarodowe Stowarzyszenie profesjonalistów kulinarnych za najlepszą pierwszą książkę kucharską. Wykładała na całym świecie grecką i śródziemnomorską kuchnię i prowadzi powszechnie szanowaną szkołę gotowania na greckiej wyspie Kea.