Pikantna sałatka z buraków i fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pikantnej sałatki z buraków i fasoli. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 169 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga buraków, octu sherry, skórki pomarańczowej i soi. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z białej fasoli i jęczmienia z sosem z buraków i jogurtu, Pikantna Sałatka Z Czterech Fasolek, oraz Słodka i pikantna sałatka z czterech fasolek.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
W rękawiczkach kuchennych buraki obrać i przyciąć, a następnie pokroić w 2cm kliny.
Umieść je na dużym arkuszu folii aluminiowej, następnie wrzuć 1 łyżkę oleju, połowę skórki pomarańczowej i przyprawę. Gotować przez 45 minut-1 godzinę, aż można je łatwo przekłuć widelcem. Pozostawić do ostygnięcia.
Soję gotować przez 3 minuty we wrzącej wodzie, aż zmiękną.
Odcedzić, schłodzić pod zimnym kranem, a następnie ponownie odcedzić. Liście z tymianku zdjąć i ubić z octem, pozostałą oliwą z oliwek i szalotką. Gdy jesteś gotowy, aby służyć, wrzucić wszystko razem i rozproszyć na pozostałą skórkę.