Pikantna Sałatka Tater
Pikantna sałatka Tater może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, czosnek, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tater Tot Casserole (aka Tater Tot Hotdish), Sweet Tater Tater Tots, oraz Sałatka Tater Tot Taco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Włóż ziemniaki do dużego garnka i przykryj wodą o 2 cale. Dobrze posolić i doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować ziemniaki do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić ziemniaki, rezerwując 1 szklankę wody w osobnej misce. Zwrócić garnek do góry pieca na średnim ogniu.
Dodać boczek i smażyć na chrupiącą masę, a następnie wyjąć na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Ostrożnie wyjąć wszystkie oprócz 3 łyżek tłuszczu z boczku i przywrócić garnek do ognia.
Dodaj czosnek, szalotki, jalapenos, papryka, sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku. Gotować na średnim ogniu, aż szalotki i jalapenos są miękkie, o 3 protokół.
Dodać mąkę i mieszać, aż warzywa będą równomiernie pokryte, około 2 minut. Wymieszać z cukrem, octem i zarezerwowane 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i lekko zmniejszona, o 3 protokół. Wymieszać ziemniaki i chrupiący boczek.
Przełożyć do miski i podawać.