Pikantna Salsa Santa Fe
Pikantna Salsa Santa Fe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, chipsy kukurydziane, drobne pomidory hunt ' s i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantny Grillowany Kurczak Santa Fe, Pikantny Grillowany Kurczak Santa Fe + Gratis, oraz Salsa Santa Fe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącym oleju w dużym rondlu na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości.
Dodać pomidory i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i gotować, pod przykryciem, 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Proces 1 szklanka mieszanki pomidorowej w blenderze, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; powrót do rondla.
Wymieszać w czarnej fasoli, kukurydza, i sól; gotować 3 protokół lub do dokładnie ogrzane. Wymieszaj kolendrę i sok z limonki.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z wybranymi chipsami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.