Pikantna ryba Singapurska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnych ryb singapurskich. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 282 kalorie, 23G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 6,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Chilli, szczypiorku i kolendry, oleju roślinnego i trawy cytrynowej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Singapurski Krab Chili, Singapurski Krab Chili, oraz Singapurskie Skrzydełka Z Kurczaka Ryżowego.
Instrukcje
Dodać pastę mieszając razem Chilli, szalotki, czosnek, trawa cytrynowa, imbir, sos sojowy i cukier w blenderze lub młynku do kawy, lub użyć tłuczku i zaprawy.
Rozgrzej olej na małej patelni i gotuj pastę przez 2 minuty, aż lekko przyciemni i naprawdę poczujesz zapach przypraw. Doprawić odrobiną soli, jeśli chcesz, a następnie odstawić.
Rozgrzać grill do średniej.
Umieścić rybę na patelni grillowej, a następnie użyć tylnej części łyżeczki, aby rozmazać pastę na całej powierzchni, tworząc cienką warstwę pokrywającą całą rybę. Pop pod grillem i gotować przez 10 minut, aż ryba płatków łatwo.
Podawać z ryżem i gotowanym na parze bok choy.
Na rybę posypać szczypiorkiem i kolendrą, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.