Pikantna Rolada Z Tuńczykiem

Pikantna Rolada Z Tuńczykiem
Pikantna bułka z tuńczykiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 1225 kalorii. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz kirby ogórek, chipotle pieprz puree, miód, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ryż sushi, możesz śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Mlekiem Migdałowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Pikantna Rolada Z Tuńczykiem, Pikantny Grillowany Tunan Un-Roll, oraz Pikantna Rolada Z Tuńczykiem-Sushi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ryż w sitku. Spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Dobrze spuścić.
4
Przełożyć ryż na ciężki średni rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj 1 1/4 szklanki świeżej zimnej wody i wodorosty do patelni. Przykryć i niech namoczyć 30 minut. Odkryć, wyrzucić wodorosty i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest po prostu miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WodorostyWodorosty
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia.
7
Odstawić pokryte 15 minut.
8
Przełożyć ryż do dużej szklanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Połącz ocet, cukier i sól w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Mieszanka mżawka na ryżu. Delikatnie wrzucić ryż z mieszaniną octu do herbu. Przykryć ryż czystym wilgotnym ręcznikiem i całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej (nie przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
RyżRyż
11
Ubić razem majonez, musztardę, chipotle, miód i olej; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MajonezMajonez
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
MusztardaMusztarda
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Umieść matę do sushi na powierzchni roboczej z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Używając wilgotnych palców, delikatnie wciśnij 1/4 ryżu na nori w 1 warstwie, pozostawiając 1 3/4-calową krawędź z boku najdalej od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
RyżRyż
13
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
14
Odwróć nori i ryż, aby nori był teraz górną warstwą. Zrób cienką linię ogórka wzdłuż nori 1 do 2 cali od najbliższej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
NoriNori
RyżRyż
15
Skropić trochę pikantnej mieszanki majonezu nad ogórkami, a następnie łyżką tuńczyka i posypać kolendrą i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
OgórekOgórek
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
TuńczykTuńczyk
16
Zwijaj mocno, używając maty do sushi, aby cię poprowadzić. Pokrój około 1/1/2 cala grubości. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby uzyskać w sumie 4 rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka

Składniki

2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chipotle przecier z pieprzuchipotle przecier z pieprzu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1Ogórek Kirby, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki o grubości 1/16 calaOgórek Kirby, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki o grubości 1/16 cala2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4calekwadrat) kawałek suszonego wodorostu (konbu), * przetarty lekko suchą szmatkąkwadrat) kawałek suszonego wodorostu (konbu), * przetarty lekko suchą szmatką2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki8arkusze(8 1/4 na 7 1/4 cala) arkusze Prażone nori(8 1/4 na 7 1/4 cala) arkusze Prażone nori596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3szalotki, cienko pokrojoneszalotki, cienko pokrojone2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż SushiRyż Sushi567Orzechy dowolne (posiekane)tuńczyk świeży, drobno pokrojony w kostkętuńczyk świeży, drobno pokrojony w kostkę5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizimna wodazimna woda4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały zbożowy (np. Calrose)ryż biały zbożowy (np. Calrose)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinasiona sezamu białegonasiona sezamu białego

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn