Pikantna bułka z tuńczykiem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 1225 kalorii. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz kirby ogórek, chipotle pieprz puree, miód, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ryż sushi, możesz śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Mlekiem Migdałowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Pikantna Rolada Z Tuńczykiem, Pikantny Grillowany Tunan Un-Roll, oraz Pikantna Rolada Z Tuńczykiem-Sushi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść ryż w sitku. Spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
3
Dobrze spuścić.
4
Przełożyć ryż na ciężki średni rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj 1 1/4 szklanki świeżej zimnej wody i wodorosty do patelni. Przykryć i niech namoczyć 30 minut. Odkryć, wyrzucić wodorosty i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest po prostu miękkie, o 15 protokół.
Połącz ocet, cukier i sól w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Mieszanka mżawka na ryżu. Delikatnie wrzucić ryż z mieszaniną octu do herbu. Przykryć ryż czystym wilgotnym ręcznikiem i całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej (nie przechowywać w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Ryż
11
Ubić razem majonez, musztardę, chipotle, miód i olej; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Majonez
Olej Pieprzowy
Musztarda
Miód
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
12
Umieść matę do sushi na powierzchni roboczej z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Używając wilgotnych palców, delikatnie wciśnij 1/4 ryżu na nori w 1 warstwie, pozostawiając 1 3/4-calową krawędź z boku najdalej od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
Ryż
13
Posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
14
Odwróć nori i ryż, aby nori był teraz górną warstwą. Zrób cienką linię ogórka wzdłuż nori 1 do 2 cali od najbliższej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Nori
Ryż
15
Skropić trochę pikantnej mieszanki majonezu nad ogórkami, a następnie łyżką tuńczyka i posypać kolendrą i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
Ogórek
Zielona Cebula
Kolendra
Tuńczyk
16
Zwijaj mocno, używając maty do sushi, aby cię poprowadzić. Pokrój około 1/1/2 cala grubości. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby uzyskać w sumie 4 rolki.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.