Pikantna paella z małż i wieprzowiny
Pikantna paella z małż i wieprzowiny może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 709 kalorii, 26g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis z BBC Good Food ma 13 fanów. Jeśli masz paprykę, nogę wieprzową, wywar warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest świetne. Spróbuj Pikantna Andaluzyjska Paella Z Owocami Morza, Pikantna Kurczak Chorizo Paella, oraz Linguine z pikantnym sosem z małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać połowę oliwy z oliwek na patelni paella lub dużej patelni. Wskazówka w wieprzowinie i gotować przez około 5 minut, aż lekko rumiane, ale nie gotowane przez.
Wyjąć z patelni, a następnie odstawić na talerz.
Na patelnię wlewamy pozostałą oliwę, następnie dodajemy cebulę, czosnek i chorizo. Gotować przez około 5 minut, aż cebula zmięknie i chorizo zaczyna chrupać i wydzielać olej.
Dodaj ryż i paprykę na patelnię, a następnie mieszaj przez 1-2 minuty, aż wszystkie ziarna ryżu będą dobrze pokryte. Można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Na patelnię wlać pomidory i wszelkie soki wraz z wieprzowiną i 900 ml bulionu warzywnego. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, a następnie pozostawić na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż ryż będzie prawie miękki.
Szpinak przełożyć na sito, a następnie zalać czajnikiem wrzącej wody, aby liście po prostu zwiędły. Ułóż liście szpinaku na patelni wraz z małżami.
Zalać pozostałe 100 ml bulionu warzywnego, następnie gotować przez kolejne 10 minut. Do tego czasu małże powinny być otwarte (wyrzucić wszystkie, które nie miały) i ryż powinien być miękki.
Podawać bezpośrednio z patelni.