Pikantna kukurydziana Guacamole może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz cebulę, kukurydza kernel, 48 pieczone veggie zesty Cheddar chipsy tortilla, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowany kurczak z pikantnym guacamole i chipsami kukurydzianymi, Guacamole z wiórkami kukurydzianymi (guacamole Con Totopos), oraz Kukurydza i Cotija Guacamole (akan Esquites Guacamole) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 8-calowej patelni nonstick, gotować kukurydzę na średnim ogniu 5 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lekko tosty.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.