Pikantna Jambalaya

Pikantna Jambalaya
Spicy Jambalayan to przepis bezglutenowy na 4 porcje. To danie główne ma 391 kalorii, 23 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 3,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu pieprzowego, masła, selera i piersi z kurczaka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogi przepis dla fanów kuchni Cajun. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Spicy Three Meat Jambalaya, Spicy Jambalaya Pasta i Spicy Vegan Jambalaya.

Instrukcje

1
Przygotuj mieszankę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni smaż kurczaka i kiełbasę na maśle przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodaj zieloną paprykę, seler i cebulę; gotuj i mieszaj, aż mięso przestanie być różowe, a warzywa miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wymieszaj pomidory i przyprawy; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
5
Dodaj krewetki; gotuj, mieszając, przez 3-4 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Podawać z przygotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Jambalaya bardzo dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn