Pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina w stylu azjatyckim

Pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina w stylu azjatyckim
Jeśli chcesz dodać więcej Azjatyckie przepisy na pudełko z przepisami, pikantna fasolka szparagowa i wieprzowina, styl Azjatycki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 16G tłuszczu i w sumie 237 kalorii. Mieszanka oleju roślinnego, azjatyckiego sosu czosnkowego chili, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 29 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 69%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodka i pikantna fasolka szparagowa w stylu azjatyckim, Najlepsza Fasolka Szparagowa W Stylu Azjatyckim, oraz Pikantna Azjatycka Fasolka Szparagowa.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 szklanki oleju roślinnego na dużym woku lub głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Ostrożnie dodaj fasolę do gorącego oleju i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie pokryta pęcherzami, 3 do 5 minut. Zanurz fasolę z oleju sitkiem i szybko opłucz w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Usuń olej z woka, ale nie wycieraj patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego w woku na średnim ogniu i dodaj czosnek, imbir i zieloną cebulę. Gotuj i mieszaj, aż będzie pachnący, około 30 sekund i dodaj mieloną wieprzowinę. Gotuj i mieszaj wieprzowinę, rozbijając ją podczas gotowania, aż nie będzie już różowa, około 4 minut. Dodaj sos czosnkowy chili, bulion z kurczaka i sos sojowy i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, OdsączonePokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, Odsączone
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą w małej misce, wymieszaj z mieszanką wieprzową i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 minut. Delikatnie wymieszaj fasolkę szparagową z sosem wieprzowym, podgrzej i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Bodega Norton Brut rosé z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Bodega Norton Brut Rose
Bodega Norton Brut Rose
Intensywne aromaty czerwonych owoców, truskawek i jagód. Młody, świeży. Przyjemny z długim wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn