Pikantna fasola z mlekiem kokosowym
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Pikantna fasola z mlekiem kokosowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 679 kalorii, 18g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pastę curry, sok z limonki, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak gotować: Gising-gising (pikantna wieprzowina i fasolka szparagowa z mlekiem kokosowym), Filipińska fasola mung w mleku kokosowym, oraz Dyni i fasolki szparagowej w curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć posiekaną cebulę w holenderskim piekarniku pokrytym sprayem do gotowania na średnim ogniu 5 minut; dodać czosnek, i podsmażyć 1 minutę.
Dodaj czerwoną pastę curry; smażyć 1 minutę. Wymieszaj fasolkę, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i kolejne 4 składniki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Podawać na ryżu basmati, i posypać dodatkami, w razie potrzeby.
Uwaga: czerwoną pastę curry można znaleźć w azjatyckiej części dużych supermarketów lub na rynkach azjatyckich.