Pikantna dynia i Collards
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pikantnej dyni i Collards. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 2220 kalorii. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka gałki muszkatołowej, cebula, tymianek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dla dwojga: pikantne Mac ' N Collards, Pikantny klopsik z Collardami, oraz Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. odetnij górną 1 1/2 cala dyń i odrzuć. Wyłuskać nasiona i miąższ.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, pomidor, pieprz chile, tymianek i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula będzie lekko miękka, o 5 protokół. Wymieszać w szalotki i zieleni collard, dodać 1 1/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając, aż zielenie są lekko miękkie, o 15 protokół. Wymieszać odparowane mleko i gałkę muszkatołową i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Wymieszać 2 łyżki bułki tartej, ser cheddar i pozostałe 2 łyżki masła i gotować, mieszając, aż ser topi się i mieszanina lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Umieść dynie w naczyniu do pieczenia 9-by-13-calowy i wypełnić równomiernie z mieszaniny zieleni collard.
Wrzucić pozostałe 2 łyżki bułki tartej z parmezanem.
Dodaj 1 cal wrzącej wody do naczynia do pieczenia. Przykryć luźno folią i piec, aż dynie będą miękkie, około 1 godziny, 15 minut.
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż rumiane i bąbelki na górze, o 30 więcej minut.
Ostudzić 5 minut, a następnie zeskrobać miąższ dyni i podawać z collards.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.