Pikantna Brzoskwiniowa Polędwiczka Wieprzowa
Pikantna brzoskwiniowa polędwiczka wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 810 kalorii, 94g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka sosu adobo z papryki chipotle, oliwa z oliwek, polędwica wieprzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać brzoskwinię, można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowe jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z sosem brzoskwiniowo-orzechowym, Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy, oraz Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wymieszać miód, oliwę z oliwek, sok z limonki, paprykę chipotle, 3 łyżki sosu adobo i czosnek razem w misce.
Polędwiczki umieścić w naczyniu do pieczenia; top z plasterkami brzoskwini.
Polędwiczki polej sosem miodowym. Pokrywa z pokrywką lub folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mięso nie będzie już różowe w środku, 30 do 45 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Odstawić na 10 minut; pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Podawać z gotowanymi brzoskwiniami i sokami z patelni.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Bodega Norton Malbec Reserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Bodega Norton Malbec Reserva]()
Bodega Norton Malbec Reserva
"Soczyste i pluszowe, z warstwami owoców jeżyny i boysenberry wzbogacone mochą, grafitem i nutami kwiatowymi. Solidne, soczyste wykończenie."- Wine Spectator