Pikantna Brioche
Pikantny Brioche może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, gramów mąki, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Pikantna Brioche, Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), oraz Brioche.
Instrukcje
Mleko, miód i drożdże połączyć w misce stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta (można to również zrobić ręcznie w dużej misce, jeśli nie masz miksera). Włącz mikser, aby rozprowadzić drożdże.
Dodać mąkę i włączyć mikser do średniej prędkości. Gdy mąka zacznie wchłaniać płyn, dodaj jajka, po kolei. Gdy jaja są włączone dodać schmaltz, następnie sól, i wymieszać na wysokiej, aż wszystkie składniki są dobrze włączone, 3 do 5 minut.
Przykryj miskę do mieszania pokrywką lub folią i pozwól, aby ciasto fermentowało i rosło, aż podwoi się jego rozmiar, około 3 godzin (mniej, jeśli kuchnia jest gorąca).
Nasmarować naczynie do gotowania (patrz poniżej).
Ponownie zagnieść ciasto ręcznie, aby redystrybuować drożdże i wybić część gazu. Kształt według potrzeb: uformuj kulki i umieść w patelni do ciasta lub formie springform na rolki obiadowe, w pojedynczych ramekinach lub patelni do muffinów, lub umieść całą kulkę ciasta tak, jak jest w formie terryny lub patelni bochenkowej. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce przez 8 do 36 godzin.
Ciasto wyjąć z lodówki 1-1/2 do 2 godzin przed pieczeniem (krócej, jeśli są w pojedynczych porcjach, dłużej, jeśli jeden bochenek). Rozgrzej piekarnik do 177°/180°C. gdy osiągną temperaturę pokojową i zaczną rosnąć, upiecz je. Poszczególne porcje potrwają około 25 minut, całe bochenki potrwają około 45 minut. Jeśli nie masz pewności co do doneness, włóż termometr natychmiastowy odczyt-są one zrobione, gdy osiągną temperaturę wewnętrzną200 / 95°C. skorupa powinna być atrakcyjna złoty brąz.
To ciasto może być również zamrożone po etapie fermentacji. Kształtować lub formować, owinąć go dwa razy w plastik i zamrozić. Aby upiec ciasto, przechowywać w lodówce przez 24 godziny, a następnie pozostawić do hartowania i wzrost w temperaturze pokojowej przez 2 godziny przed pieczeniem.
Przedruk z książki Schmaltz: Piosenka o miłości do zapomnianego tłuszczu Michael Ruhlman, © 2012