Pijany Kurczak
Pijany kurczak to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bez kości, cienko slivered imbir, slivered zielonej cebuli, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pijany Kurczak, Pijany Kurczak, oraz Pijany Kurczak.
Instrukcje
W głębokim 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, odkryte, doprowadzić Wino i 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać kurczaka i powrócić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i przykryć szczelnie.
Odstawić, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 15 do 18 minut. Podnieś kurczaka z płynu do gotowania i odstawić, aż kurczak i płyn ostygną, około 1 godziny. Odstawić kurczaka do ostygnięcia, przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia (patrz UWAGI).
Podnieś kurczaka z płynu.
Pokrój kurczaka w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry, lekko nakładające się, na małym talerzu. W małej misce wymieszać sos sojowy z 3 łyżkami płynu do gotowania; równomiernie skropić kurczakiem. Rezerwa pozostałą ciecz do gotowania, aby bulion, lub odrzucić.
Posyp zieloną cebulę i kolendrę kurczakiem.
Wlać olej do 6-do 8-calowej patelni na dużym ogniu; gdy zmarszczy, w ciągu około 30 sekund, dodać imbir i chili i mieszać, aż skwierczą, 10 do 15 sekund. Łyżka mieszanki równomiernie na kurczaka.