Pierś z kurczaka Valdostana z duszoną soczewicą
Pierś z kurczaka Valdostana z duszoną soczewicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 465 kalorii, 29g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka dodatkowych i pomidory, masło, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Rozdrobniona Meksykańska Duszona Pierś Z Kurczaka, Pollo alla Valdostana (Kurczak z Prosciutto i serem Fontina), oraz Duszona Soczewica Puy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować duszone soczewice ze szpinakiem przez krok
Rozgrzej piekarnik do 191°. przyciąć nadmiar tłuszczu, skóry i chrząstki z kawałków kurczaka.
Umieść kawałek prosciutto na każdej piersi kurczaka, przycinania i warstw każdy tak obejmuje piersi kurczaka tak starannie, jak to możliwe. Korzystając z tyłu dużego noża, delikatnie wbić prosciutto w kurczaka, aby się przylegał. Zanurz piersi kurczaka w mące, aby je lekko pokryć i odkleić nadmiar mąki.
Podgrzać 2 łyżki masła i oliwy z oliwek w 12-do 14-calowej patelni z piekarnikiem uchwyt, aż masło pieni się.
Miejsce na patelni tyle kawałków kurczaka, prosciutto stronie w dół, jak będzie pasować bez dotykania. Gotować, aż zaczną brązowieć, o 2 protokół. (Rozgotowanie zahartuje prosciutto.) Włączyć kurczaka i gotować, aż druga strona jest złoty kolor, o 3 protokół. Powtórz, jeśli to konieczne z pozostałymi piersiami z kurczaka, usuwając rumianego kurczaka, aby zrobić miejsce. Dostosuj ciepło podczas pracy, aby kurczak nie palił się ani nie przyklejał w miejscach.
Wlać wino do patelni i delikatnie wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki, które przyklejają się do patelni. Gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Wlać rosół z kurczaka na patelni i rozprowadzać pokruszone pomidory i pozostałe 2 łyżki masła między kawałkami kurczaka. Doprawić lekko solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień tak sos jest gotowanie, przechylając patelnię wymieszać sos. Drapować pokrojone Fontina na kawałki kurczaka, aby pokryć je całkowicie. Na środek każdej piersi kurczaka posypać małym kręgiem sosu pomidorowego lub małym kopcem pokruszonych pomidorów i posypać startym serem.
Umieścić patelnię w piekarniku i piec, aż kurczak jest gotowane przez, sos jest bulgotanie, i ser jest lekko rumiane na brzegach, o 10 protokół.
Gdy kurczak jest w piekarniku, zakończyć duszone soczewicy.
Bardzo ostrożnie wyjąć patelnię do płyty kuchennej i odstawić na minutę lub dwie przed podaniem.
Łyżka kopiec soczewicy na środku ciepłego talerza obiadowego, Top z piersi kurczaka i łyżką trochę sosu wokół soczewicy.
* Poproś o prosciutto pokrojone nieco grubsze niż papierowe. Będziesz potrzebował sześciu plasterków, jeśli każdy plaster ma mniej więcej taki sam rozmiar jak pierś z kurczaka. Kup więcej lub mniej plastrów w razie potrzeby.
Wydrukowane za zgodą włoskiej kuchni Lidii przez Lidię Bastianich. © 2001 Knopf