Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami

Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 440 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulkę kopru włoskiego, szalotkę, piersi z kaczki pekińskiej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni, Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, oraz Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu połączyć 2 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżką tymianku i czosnku i doprawić solą i pieprzem.
Dodać połówki moreli i wrzucić do herbu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
W średnim rondlu, połączyć sok jabłkowy, ocet i cukier i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Dodać wiśnie i gotować do miękkości, o 3 protokół. Wiśnie przełożyć łyżką do miski.
Dodaj szalotki do rondla i gotować na dużym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 4 protokół. Odstawić wiśnie do rondla. Pozostałą 1 łyżeczkę tymianku wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj sos wiśniowy ciepły.
Rozpal grilla. W średniej misce wymieszać pozostałe 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek z sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj Koper i dobrze wrzucić.
Grillować morele na średnio gorącym ogniu, aż lekko zwęglone i miękkie, około 3 minut na stronę.
Przełożyć na talerz i ogrzać.
Podgrzać dużą patelnię żaroodporną. Piersi kaczki obficie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do patelni, strona skóry w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż niektóre z tłuszczu została wykonana, o 3 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz piersi kaczki przez 3 minuty. Przekręć piersi i piecz przez około 3 minuty dłużej, aż do średnio rzadkiego.
Przenieś piersi na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć przez 5 minut.
Wymieszać rukolę i szczypiorek z sałatką z kopru włoskiego i ułożyć na 4 talerzach. Pokrój piersi kaczki w poprzek o grubości 1/4 cala; ułóż plastry na talerzach i polej sosem wiśniowym.
Udekoruj grillowanymi morelami i podawaj.