Pierś z kaczki z wiśniami i czekoladą
Pierś z kaczki z wiśniami i czekoladą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 707 kalorii, 50g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $7.96 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz brandy, masło, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać nadzienie z ciasta wiśniowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Lekki Wiśniowy Tort Kawowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Pieczona Pierś Z Kaczki Z Wiśniami, Makaron z piersią kaczki, Edamame i suszonymi wiśniami, oraz Pieczona pierś z kaczki z wiśniami i sosem porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pierś kaczki oceniamy według wzoru crosshatch i doprawiamy obie strony solą i pieprzem do smaku.
W dużym piecu dowód patelni ogrzać olej z pestek winogron, na średnim ogniu, aż zacznie palić, a następnie dodać przyprawione piersi kaczki tłuszczu stronie w dół pierwszy. Gotować na złoty kolor z obu stron.
Wyjąć piersi kaczki z patelni do blachy do pieczenia i piec przez kolejne 10 protokół.
Kaczkę wyjąć na talerz i odstawić na odpoczynek.
Usuń wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z kaczki w tej samej patelni, i na średnim ogniu, dodać czosnek i posiekaną cebulę.
Zdjąć z ognia i dodać brandy. Zapal brandy długim zapałką kuchenną, aby spalić alkohol. Powrót patelni do ognia i dodać puszkę wiśni. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 4 minuty, a następnie dodaj ciężką śmietanę, czekoladę i świeże posiekane liście rozmarynu.
Do sosu dodać ugotowane piersi z kaczki, następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut.
Tymczasem w innej patelni, na średnim ogniu, dodać 1/2 masła i trochę oleju. Na gorąco dodajemy kapustę i podsmażamy do miękkości. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia. Zakończ sos dodając pozostałe masło.
Trzepaczka dobrze i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Aby służyć, łyżka trochę kapusty w środku każdego talerza i wierzch z piersi kaczki. Kadzi trochę sosu na wierzchu kaczki i podawać.