Pierś Z Kaczki W Sosie Wiśniowym
Pierś z kaczki w sosie wiśniowym to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 41 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni, Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, oraz Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym.
Instrukcje
Wiśnie odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki syropu. Odstawić.
Umieść kaczkę między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do równej grubości, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Na piersi kaczki posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki chińskiego pięciopalczastego proszku.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kaczkę; gotować 7 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Usuń kaczkę z patelni. Odstawić i ogrzać.
Dodać szalotki do patelni i gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Dodaj 1/4 Puchar Porto na patelni, mieszając poluzować rumiane bitów. Dusić 1 minuta.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki wina porto, 1/4 szklanki zastrzeżonego syropu wiśniowego, bulion z kurczaka, pozostałe pięć przypraw w proszku i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; dusić 10 minut.
Dodaj wiśnie i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty.
Dodaj kaczkę i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.