Pierś z kaczki w sosie jagodowym

Pierś z kaczki w sosie jagodowym
Pierś z kaczki w sosie jagodowym to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 52 fanów. Mieszanka octu balsamicznego, wina, wywaru z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie jagodowym, Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, oraz Pierś Z Kaczki W Sosie Malinowym.

Instrukcje

1
Pierś kaczki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu. Brąz piersi kaczki, po stronie skóry, a następnie odwrócić, zmniejszyć ogień i gotować drugą stronę, O 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjąć piersi kaczki na talerz, rezerwując soki na patelni. Praca w partiach, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Aby zrobić sos, dodać ocet balsamiczny i czerwone wino na patelnię i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać bulion i ponownie zmniejszyć o połowę, następnie dodać brązowy cukier, rozmaryn i jagody i gotować przez 3 minuty. Przecedzić do miski i ubić masło, aby zakończyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Na każdym talerzu ułożyć pierś kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn