Pierś z kaczki w sosie jagodowym
Pierś z kaczki w sosie jagodowym to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 52 fanów. Mieszanka octu balsamicznego, wina, wywaru z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie jagodowym, Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, oraz Pierś Z Kaczki W Sosie Malinowym.
Instrukcje
Pierś kaczki doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu. Brąz piersi kaczki, po stronie skóry, a następnie odwrócić, zmniejszyć ogień i gotować drugą stronę, O 10 do 15 protokół.
Wyjąć piersi kaczki na talerz, rezerwując soki na patelni. Praca w partiach, jeśli to konieczne.
Aby zrobić sos, dodać ocet balsamiczny i czerwone wino na patelnię i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać bulion i ponownie zmniejszyć o połowę, następnie dodać brązowy cukier, rozmaryn i jagody i gotować przez 3 minuty. Przecedzić do miski i ubić masło, aby zakończyć.
Na każdym talerzu ułożyć pierś kaczki i polać sosem.