Pierś z kaczki w sosie jagodowym

Pierś z kaczki w sosie jagodowym
Pierś z kaczki w sosie jagodowym to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 52 fanów. Mieszanka octu balsamicznego, wina, wywaru z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie jagodowym, Trio smaków na patyku: mus z kaczki, pierś z kaczki i Jagoda bezowa, oraz Pierś Z Kaczki W Sosie Malinowym.

Instrukcje

1
Pierś kaczki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu. Brąz piersi kaczki, po stronie skóry, a następnie odwrócić, zmniejszyć ogień i gotować drugą stronę, O 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
3
Wyjąć piersi kaczki na talerz, rezerwując soki na patelni. Praca w partiach, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
4
Aby zrobić sos, dodać ocet balsamiczny i czerwone wino na patelnię i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-Cienki-
5
Dodać bulion i ponownie zmniejszyć o połowę, następnie dodać brązowy cukier, rozmaryn i jagody i gotować przez 3 minuty. Przecedzić do miski i ubić masło, aby zakończyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Na każdym talerzu ułożyć pierś kaczki i polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn