Pierś z kaczki w sosie jabłkowo-granatowym

Pierś z kaczki w sosie jabłkowo-granatowym
Pierś z kaczki z sosem jabłkowo-granat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 853 kalorie. Na 10,65 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 1 minuta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli, cebuli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Pierś z kaczki w sosie jabłkowo-granatowym, Pieczona Pierś Z Kaczki Z Granatu, oraz Sałatka Z Wędzonej Piersi Z Kaczki I Granatu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzać średni saute patelni na średnim ogniu i dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wytnij wzór crosshatch w skórę piersi kaczki. Uważaj, aby nie przeciąć się do ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
4
Doprawić skórkę curry, a mięso solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
SólSól
5
Umieścić na patelni, od strony skóry w dół. Gotować na stronie skóry do renderowania niektórych tłuszczu i chrupiące się skórę, 5 do 7 protokół. Gdy skóra jest chrupiąca, Odwróć piersi, zmniejsz ogień do średniego i gotuj na stronie ciała przez około 4 minuty dla średnio rzadkich. Po ugotowaniu wyjąć z patelni i pozostawić mięso na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zrobić sos na tej samej patelni używanej do kaczki. (Wytrzyj patelnię, jeśli spaliłeś kawałki na dnie i dodaj trochę masła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła. Rozpuścić patelnię z sokiem z granatów. Pozostawić sok na wolnym ogniu i zmniejszyć o połowę. Wyłączyć ogień i wymieszać pozostałe 2 łyżki masła. Smak i doprawić szczyptą cukru, jeśli sos będzie zbyt cierpki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
MasłoMasło
SokSok
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podczas platerowania cienko pokroić pierś kaczki i polać ciepłym sosem kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Podawać z tłuczonymi słodkimi ziemniakami z kozim serem i
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Ser KoziSer Kozi
10
Smażone Warzywa Julienned.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
11
Obrać i pokroić słodkie ziemniaki na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
12
Umieść ziemniaki w dużym rondlu, napełnij wodą, aby przykryć ziemniaki i dodaj trochę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu. Gotować ziemniaki do przetargu widelec, o 13 protokół. Wbij widelec do kawałka ziemniaka i jeśli łatwo wejdzie, to gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Dobrze odcedzić ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
14
Przełożyć do malaksera i zmiksować na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
15
Dodać kozi ser, miód, imbir, cynamon, masło i 1/2 łyżeczki soli. Zmiksuj ponownie, aż wszystko będzie dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
CynamonCynamon
MasłoMasło
ImbirImbir
MiódMiód
SólSól
16
Przełożyć do miski i ostudzić na 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Łyżka ziemniaków do zip-top plastikowej torbie lub torbie ciasta z końcówką do rurki, lub łyżką bezpośrednio na talerze. Jeśli rurociągi, wyciąć otwór w końcówce i rury na płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
18
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu i dodać trochę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Saute julienned warzywa i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż warzywa po prostu zmiękną, 3 do 5 protokół. Posmakuj kęsa i gotuj przez kolejną minutę, jeśli warzywa są nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 1 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia72
Magazyn