Pierś z indyka solona z żurawiną Jus
Solona pierś indyka z żurawiną Jus jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, sól i pieprz, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Najlepiej Solona Pierś Z Indyka, Piersi Indyka Solone, oraz Pierś Z Indyka Solona Z Grilla.
Instrukcje
W dużej misce lub patelni (co najmniej 8 qt.), połącz 4 ćwiartki wody, sól koszerną i 3/4 szklanki cukru. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru. Opłucz indyka i obetnij Plecy, żebra, mięso skrzydeł i nadmiar skóry szyi, jeśli jest dołączony. Zanurzyć indyka w solance, przykryć i schłodzić, obracając indyka od czasu do czasu, co najmniej 12 godzin lub do 24 (patrz UWAGI).
Wyjąć indyka z solanki, dobrze spłukać i osuszyć; solankę wyrzucić. Ustawić indyka, ze skóry, na stojaku w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Umyj skórę roztopionym masłem.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości zarejestruje 160, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
W międzyczasie, umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru na patelni 8 - do 10-calowy na dużym ogniu; wstrząsnąć patelni często aż cukier jest bursztynowy kolor, 2 do 3 minut.
Dodać 3/4 szklanki bulionu i koncentrat żurawinowy; mieszać na średnim ogniu, aż do wymieszania, 1 do 2 minut.
Przełożyć indyka na talerz lub deskę; pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut.
Dodaj pozostałe 3/4 bulionu szklanki do pieczenia i wymieszać do wolnego rumiane bitów.
Krople wlać przez drobny sitko do mieszanki żurawinowej.
Dodać soki zgromadzone na półmisku z indyka. Mieszać na dużym ogniu do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Pokrój indyka i podawaj z sokami z żurawiny, aby dodać do smaku.