Pierś z indyka glazurowana bourbonem i melasą
Pierś z indyka glazurowana bourbonem i melasą to napój dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 49 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 603 kalorie . Za 5,58 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga brązowego cukru, brązowego cukru, sosu pieprzowego i melasy z czarnego paska. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Podobne przepisy to Ham With Bourbon, Melasses, and Pecan Glaze , Grilled Bourbon-Glazed Pork Chops i Wildwood Ovens Bourbon Apple Glazed Cedar Plank Salmon .
Instrukcje
Wymieszaj whisky, melasę i brązowy cukier w rondlu, aż brązowy cukier się rozpuści.
Postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień; wymieszać z solą i sosem z ostrej papryki.
Wlej marynatę do dużej miski.
Włóż pierś z indyka do marynaty skórą do dołu; odstaw na 1 godzinę, od czasu do czasu przewracając pierś z indyka.
Przenieś indyka do brytfanny. Zachowaj marynatę do polewania.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita).
Piecz pierś z indyka w rozgrzanym piekarniku, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa wskaże 160 stopni Fahrenheita (70 stopni Celsjusza), około 45 minut. Od czasu do czasu polewaj indyka zachowaną marynatą. Pozostaw pierś z indyka na 10 minut przed pokrojeniem.