Pierś cielęca faszerowana macą
Maca nadziewane piersi cielęciny może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 455 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz pierś cielęcą, olej roślinny, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pierś cielęca faszerowana macą, Pierś indyka faszerowana macą i koprem włoskim, oraz Faszerowana Duszona Pierś Cielęca.
Instrukcje
Cebulę, marchew i seler ugotować w oleju w szerokim 3 1/2 - do 5-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną brązowieć, 8 do 10 minut.
Podczas gotowania warzyw włóż MACE do durszlaka i uruchom pod gorącą wodą, aż zmiękną.
Zdjąć garnek z ognia i przenieść połowę warzyw do miski. Warzywa schłodzić w misce 5 minut, następnie wymieszać z Macami, pietruszką, jajkiem, solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przyciąć jak najwięcej nadmiaru tłuszczu z cielęciny.
Wytnij dużą kieszeń w piersi cielęcej: zaczynając od środka najgrubszego boku, włóż duży nóż poziomo i pokrój w środek cielęciny tak równomiernie, jak to możliwe, pozostawiając 1-calową granicę z 3 stron.
Przecier cebulę, czosnek, olej, papryka, sól i pieprz w robocie kuchennym lub blenderze. Pierś cielęcą wyłożyć na deskę do krojenia i przetrzeć wnętrze kieszeni 2 łyżkami przecieru. Kieszeń wypełnić luźno farszem z macy, pozostawiając 1-calową krawędź po przecięciu. Sew kieszeń zamykana igłą dywanową i sznurkiem kuchennym.
Cielęcinę osuszyć i natrzeć obie strony pozostałym przecierem. Gałązki tymianku przekładamy na pozostałe w garnku warzywa, a następnie polewamy cielęciną.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
Przykryć garnek pokrywką i dusić w środku piekarnika, aż mięso będzie bardzo miękkie, 3 do 3 1/2 godziny.
Przełożyć cielęcinę szeroką metalową szpatułką na czystą deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 30 minut.
Wyrzuć gałązki tymianku i usuń tłuszcz z sosu. Wyrzucić sznurek, następnie pokroić cielęcinę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1 cala i podawać z sosem.
* Cielęcina poprawia smak, jeśli duszone 2 dni wcześniej. Schłodzić w sosie, odsłonić, następnie schłodzić, powierzchnię przykryć papierem pergaminowym lub papierem woskowym i garnek przykryć pokrywką.
Przed ponownym podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz. Wędliny pokroić na ziarno i podgrzać w piekarniku z sosem na płytkiej patelni do pieczenia, przykrytej, 45 minut.