Piersi z kurczaka faszerowane ricottą i szynką
Piersi kurczaka nadziewane ricottą i szynką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 43g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz delikatesową szynkę, czosnek, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi Kurczaka Faszerowane Ricottą, Ricotta, pieczarkami i ziołami nadziewane piersi z kurczaka, oraz Nadziewane Piersi Z Kurczaka.
Instrukcje
W małej misce, połączyć ricotta, parmezan, bazylia i czosnek.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Wytnij szczelinę wzdłuż grubej krawędzi każdej połowy piersi, tworząc kieszeń. Otwórz połówki piersi jak książkę i połóż po jednym kawałku szynki w każdej.
Łyżka 1/4 mieszanki ricotta na wierzchu każdego plastra szynki, następnie zamknąć kurczaka nad nadzieniem i przymocować wykałaczkami.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Pogłębiać kurczaka po obu stronach z mąką, aż dobrze pokryte. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Na dużej patelni, ciepły olej i masło na średnim ogniu, aż masło topi się i zaczyna się spieniać.
Dodać kurczaka na patelnię i gotować 5 minut; odwróć i gotować z drugiej strony przez dodatkowe 4 do 5 minut, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (pokroić na próbę).