Pierogi z polskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem

Pierogi z polskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem
Pierogi z Polskiej wiejskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 302 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, ciasto na pierogi, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 240 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną, oraz Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla ciasta pierogi: na czystej powierzchni roboczej, usypać mąkę i zrobić studnię w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2
Dodać jajko, olej roślinny i sól do studni i ostrożnie ubić widelcem bez włączania mąki. Nadal mieszając drewnianą łyżką, dodając niewielką ilość ciepłej wody i stopniowo dodając mąkę. Dodać kolejną porcję wody tylko wtedy, gdy ostatnia została dokładnie wymieszana z mąką i mieszanina wyschła. Gdy ciasto zacznie się formować, trać łyżkę i ugniataj ciasto rękami. Zaprzestać dodawania wody po dodaniu całej mąki i uformowaniu miękkiego ciasta (nie powinno być mokre ani lepkie - jeśli tak, dodaj trochę więcej mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Weź zegar kuchenny i ustaw go na 8 minut. Kontynuuj zagniatanie ciasta, aż zegar zgaśnie, odkurzając powierzchnię roboczą mąką w razie potrzeby, aby ciasto nie przywierało. Powinien być gładki i elastyczny. Odwróć miskę na ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Włożyć ziemniaki do dużego rondla wypełnionego wodą, doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić i umieścić w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Podczas gotowania ziemniaków, podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Ugotowany boczek wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach, ale na patelni trzymać 1 lub 2 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać mieloną cebulę i gotować w tłuszczu boczku, aż będzie miękka i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać groszek i nadal gotować, aż groszek są tylko gotowane, o 2 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Boczek pokruszyć i dodać do miski z ziemniakami, wraz z serem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, a składniki razem rozgniatamy. Używamy ręcznego miksera ustawionego na niskiej prędkości. Możesz użyć robota kuchennego, jeśli chcesz, ale uważaj, aby nie przetworzyć: mieszanina powinna być nieco grudkowata—nie kremowa gładka. Złóż groszek i mieloną cebulę. Smak i prawidłowe do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Aby napełnić i ugotować pierogi: Przynieś duży garnek osolony do wody, aby się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Rozwałkować ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej do około 1/8 cala (3 mm) grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Wytnij kółka o średnicy od 2 do 3 cali (5 do 7,5 cm) za pomocą obrzeża szklanki lub foremki do ciastek. Łyżka około 1 łyżki nadzienia w środku każdego z nich i złożyć ciasto na nadzienie, aby zrobić pół koła. (Nie przepełniaj, bo pierogi będą trudne do zapieczętowania.) Zaciskaj krawędzie palcami lub zębami widelca, aby były dobrze uszczelnione (w razie potrzeby najpierw zwilż krawędzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
11
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu na tej samej patelni, której użyłeś do mielonej cebuli. Ugotować pokrojoną cebulę, aż będzie miękka i brązowa. Nie gotuj ich zbyt szybko; powinno to potrwać około 20 minut. W razie potrzeby zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Po zakończeniu odstawić i ogrzać. Można je przykryć folią i wstawić do rozgrzanego piekarnika lub piekarnika ustawionego na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Pierogi gotować partiami, przez 5 minut po wypłynięciu na powierzchnię wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Wyjąć z wody łyżką szczelinową i odstawić na duży talerz lub talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
14
Na dużej patelni roztopić pozostałe 3 łyżki masła na średnim ogniu i lekko brązowo ugotowane pierogi w partiach-tyle, ile zmieści się na patelni bez tłoczenia, obracając raz i dodając więcej masła do patelni, jeśli to konieczne między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Przełożyć na ciepły talerz.
16
Zalać gotowaną cebulę na wierzchu smażonych pierogów i podawać z miseczką kwaśnej śmietany na boku dla tych, którzy chcieliby trochę tego na, zbyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn