Pierogi z polskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem
Pierogi z Polskiej wiejskiej kuchni z nadzieniem ziemniaczanym, serem, boczkiem i groszkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 302 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ziemniaków, ciasto na pierogi, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 240 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Z polskiego Wiejskiego Domu Kuchnia Barszcz, Z Polskiej wiejskiej kuchni czerwona kapusta z żurawiną, oraz Z kuchni Polskiego wiejskiego domu dwa razy gotowane grzyby Dzikie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla ciasta pierogi: na czystej powierzchni roboczej, usypać mąkę i zrobić studnię w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2
Dodać jajko, olej roślinny i sól do studni i ostrożnie ubić widelcem bez włączania mąki. Nadal mieszając drewnianą łyżką, dodając niewielką ilość ciepłej wody i stopniowo dodając mąkę. Dodać kolejną porcję wody tylko wtedy, gdy ostatnia została dokładnie wymieszana z mąką i mieszanina wyschła. Gdy ciasto zacznie się formować, trać łyżkę i ugniataj ciasto rękami. Zaprzestać dodawania wody po dodaniu całej mąki i uformowaniu miękkiego ciasta (nie powinno być mokre ani lepkie - jeśli tak, dodaj trochę więcej mąki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Weź zegar kuchenny i ustaw go na 8 minut. Kontynuuj zagniatanie ciasta, aż zegar zgaśnie, odkurzając powierzchnię roboczą mąką w razie potrzeby, aby ciasto nie przywierało. Powinien być gładki i elastyczny. Odwróć miskę na ciasto i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Włożyć ziemniaki do dużego rondla wypełnionego wodą, doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić i umieścić w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
3
Podczas gotowania ziemniaków, podsmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Ugotowany boczek wyjąć i osuszyć na papierowych ręcznikach, ale na patelni trzymać 1 lub 2 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Gotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodać mieloną cebulę i gotować w tłuszczu boczku, aż będzie miękka i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać groszek i nadal gotować, aż groszek są tylko gotowane, o 2 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Boczek pokruszyć i dodać do miski z ziemniakami, wraz z serem. Obficie przyprawiamy solą i pieprzem, a składniki razem rozgniatamy. Używamy ręcznego miksera ustawionego na niskiej prędkości. Możesz użyć robota kuchennego, jeśli chcesz, ale uważaj, aby nie przetworzyć: mieszanina powinna być nieco grudkowata—nie kremowa gładka. Złóż groszek i mieloną cebulę. Smak i prawidłowe do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Aby napełnić i ugotować pierogi: Przynieś duży garnek osolony do wody, aby się zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Rozwałkować ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej do około 1/8 cala (3 mm) grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Wytnij kółka o średnicy od 2 do 3 cali (5 do 7,5 cm) za pomocą obrzeża szklanki lub foremki do ciastek. Łyżka około 1 łyżki nadzienia w środku każdego z nich i złożyć ciasto na nadzienie, aby zrobić pół koła. (Nie przepełniaj, bo pierogi będą trudne do zapieczętowania.) Zaciskaj krawędzie palcami lub zębami widelca, aby były dobrze uszczelnione (w razie potrzeby najpierw zwilż krawędzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku Arbuza
11
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu na tej samej patelni, której użyłeś do mielonej cebuli. Ugotować pokrojoną cebulę, aż będzie miękka i brązowa. Nie gotuj ich zbyt szybko; powinno to potrwać około 20 minut. W razie potrzeby zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Po zakończeniu odstawić i ogrzać. Można je przykryć folią i wstawić do rozgrzanego piekarnika lub piekarnika ustawionego na małym ogniu.
Pierogi gotować partiami, przez 5 minut po wypłynięciu na powierzchnię wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Wyjąć z wody łyżką szczelinową i odstawić na duży talerz lub talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
14
Na dużej patelni roztopić pozostałe 3 łyżki masła na średnim ogniu i lekko brązowo ugotowane pierogi w partiach-tyle, ile zmieści się na patelni bez tłoczenia, obracając raz i dodając więcej masła do patelni, jeśli to konieczne między partiami.