Pierogi z kurczakiem i kroplami
Kurczak i upuszczone pierogi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 875 kalorii, 68g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.68 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, duszenie podrobów kury usunięte, mąka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. UPS, Upuściłam cytrynową tartę, Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), oraz Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Szybkowar 7-litrowy
Umieść kurę i 3 łyżeczki soli w szybkowarze 7-litrowym.
Dodaj wodę, aby przykryć kurę. Nie napełniaj powyżej linii "maksymalnego wypełnienia" kuchenki lub 2/3 pełnej. Przykryj i zamknij pokrywę. Doprowadzić do ciśnienia w wysokiej temperaturze, około 20 minut.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, tak że ledwo słyszysz syczenie z garnka. Gotować przez 45 minut.
Zwolnij ciśnienie za pomocą urządzenia zwalniającego kuchenkę (przeczytaj instrukcję!) lub schłodzić kuchenkę, doprowadzając zimną wodę do pokrywy przez 5 minut. Otwórz ostrożnie.
Zdjąć kurę z bulionu i odstawić do ostygnięcia. Mięso powinno być miękkie i odpadać od kości. Gdy kura jest wystarczająco chłodna, aby się nią zająć, wyciągnij mięso z kości na małe kawałki, przykryj i odstaw. Wyrzucić skórę i kości.
Ustawić durszlak wyłożony gazą w płytkim, szerokim, 6-kwartowym garnku i odcedzić bulion, odrzucając ciała stałe. Smak i doprawić bulion dodatkową solą, w razie potrzeby.
Umieścić 1/2 szklanki bulionu, masło, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli w 2-quart saucier, ustawić na dużym ogniu, i doprowadzić do wrzenia. Jak tylko się zagotuje, dodaj całą mąkę na raz i mieszaj drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie się łączyć, około 1 minuty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i kontynuuj mieszanie, aż mieszanina utworzy kulkę i nie będzie już lepka, około 3 minut.
Przenieść mieszaninę do średniej miski i wymieszać, na małej prędkości, przez 5 minut za pomocą elektrycznego miksera ręcznego. Beat aż ostygnie i nie ma więcej pary rośnie. Nadal mieszać na niskim poziomie, i dodać jajka, 1 na raz, upewniając się, że każde jest całkowicie włączone przed dodaniem kolejnego. Być może trzeba zatrzymać się od czasu do czasu i zeskrobać po bokach miski. Przed dodaniem ostatniego jajka sprawdź konsystencję mieszanki: powinna lekko się rozerwać, gdy spadnie z trzepacza, tworząc kształt "V".
Przenieść ciasto do 1-galon zamykanej plastikowej torbie.
Odetnij 1 róg torby, aby utworzyć ćwierć wielkości otwór.
Doprowadzić bulion do lekkiego duszenia na średnim ogniu. Rura 1-cala mieszanki i pokroić nożycami kuchennymi bezpośrednio nad bulionem. Powtórz z pozostałym ciasto. Gotować, pod przykryciem, aż pierogi zostaną ugotowane, około 8 do 10 minut. Wyłączyć ogień, dodać mięso i odczekać 2 do 3 minut przed podaniem.
Podawać w miseczkach ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem.