Pierogi Jiaozi

Pierogi Jiaozi

Instrukcje

1
Kapustę osuszyć w durszlaku nad zlewem i rękami wycisnąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużej misce do mieszania, połączyć kapustę, wieprzowina, sos sojowy, wino ryżowe, olej sezamowy, imbir, zielona cebula, i pieprz. Mieszaj pałeczką w jednym kierunku, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Aby uformować pierogi, połóż opakowanie w dłoni i umieść na środku czubatą łyżeczkę nadzienia. Zanurz palec w misce z wodą i uruchom go wokół krawędzi, aby pomóc zrobić dobre uszczelnienie. Lekko złóż owijkę na siebie, ale nie dotykaj krawędzi razem. Zaczynając od jednego końca, użyj palców, aby zrobić małą zakładkę z boku opakowania zamkniętego do ciebie, a następnie naciśnij zakładkę na drugą stronę i mocno ściśnij. Rób plisy w dół otworu kluski w ten sposób, aż do całkowitego zamknięcia. Powtórz ten proces z pozostałym nadzieniem i owijkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Wino RyżoweWino Ryżowe
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
PałeczkiPałeczki
4
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Połowę pierogów wrzucić do wody i raz wymieszać, żeby się nie sklejały. Gdy woda zagotuje się ponownie, dodaj 1 szklankę zimnej wody do garnka. Następnie, gdy zagotuje się ponownie, dodaj 3 szklanki zimnej wody. Za trzecim razem, gdy woda się zagotuje, pierogi są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Usuń je łyżką szczelinową i powtórz z pozostałymi kluskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Podawać natychmiast z małymi miseczkami chińskiego czarnego octu ryżowego do zanurzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Przedruk za zgodą Feeding the Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipe By Mary Kate Tate & Nate Tate, (C) © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Reprinted with permission from Feeding The Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipesby Mary Kate Tate & Nate Tate, (C) © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia4
Magazyn