Piernikowe placki z miodem-krem Mascarpone
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 449 kalorii, 4G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9 i kosztuje 74 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka miodu, mielonego imbiru, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, oraz Placki piernikowe z lukrem cytrynowo-serowym.
Instrukcje
Ubić ser mascarpone, miód i sok z cytryny w małej misce, aby zmiksować. Przykryć; schłodzić, aż będzie gotowy do podania. (Można zrobić 1 dzień wcześniej; przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 8-calowa kwadratowa metalowa patelnia do pieczenia.
Ubijać pierwsze 6 składników w średniej misce dobrze wymieszać; ubijać w krystalizowanym imbirze.
Ubić olej, melasę i brązowy cukier w dużej misce do wymieszania; ubić w jajku i skórce z cytryny. Stopniowo ubijaj suche składniki, a następnie wrzącą wodę.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne ciasto 15 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić; przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Ciasto pokroić w kwadraty; przesiej cukier puder.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z polewą.
* Włoski ser śmietankowy dostępny na rynkach włoskich i w wielu supermarketach.