Piernikowe naleśniki z maślanymi jabłkami
Piernikowe naleśniki z jabłkami z toffi może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, jajko, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Piernik zapiekany z Podsmażonymi jabłkami, Piernikowe naleśniki z maślanymi jabłkami, oraz Butterscotch Gingerbread Men.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°. rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać z brązowym cukrem, 2 łyżkami wody, sokiem z cytryny, 1/4 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, aż mieszanina pęcherzyków.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią; przenieść do naczynia i odstawić.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj mąkę, cukier granulowany, imbir, pozostałą 1 łyżeczkę cynamonu, proszek do pieczenia i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce.
Połącz 1/4 szklanki wody, jajko, melasę i 3 łyżki oleju w szklanej miarce; Dodaj do mieszaniny mąki i mieszaj widelcem, aż mieszanina zostanie po prostu połączona, ale nie gładka.
Dodaj dodatkową wodę, jeśli to konieczne, aby osiągnąć konsystencję ciasta naleśnikowego.
Pędzel nonstick patelni z odrobiną oleju; ciepła na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę piernika na patelni Hojny łyżkę stołową na raz i rozprzestrzeniać się do 2 1/2-calowy Okrągły; gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Turn i brązowy po drugiej stronie, 3 do 4 minut. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie użyte. Utrzymuj naleśniki ciepłe w piekarniku, aż wszystkie zostaną ugotowane.
Aby służyć, podziel naleśniki między talerze deserowe i uzupełnij każdą porcję jabłkami.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z sekretów Sary na weekend by Sara Moulton Copyright (c) 2005, by Sara Moulton. Wydane przez Broadway Books.Absolwentka Culinary Institute of America, Sara Moulton prowadzi obecnie zupełnie nowy serial TV Food Network Sara ' s Secret, a także Cooking Live with Sara Moulton. Pełni również funkcję szefa kuchni dla smakoszy i redaktora żywności dla Good Morning America, często pojawiając się w serialu. Mieszka w Nowym Jorku z mężem i dwójką dzieci.