Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe

Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta piernikowego z pomarańczowym puddingiem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 359 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz brązowy cukier, jajko, ciasto piernikowe i mix cookie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe, Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym, oraz Piernikowe Ciasto Budyniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, wymieszać mieszankę piernikową, 1 szklankę wody i jajko widelcem do wymieszania. Energicznie mieszać około 2 minut, skrobanie narożników często, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piernikowe Ciastka MixPiernikowe Ciastka Mix
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Posypać brązowym cukrem równomiernie na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
3
W rondlu 2-quart, ciepła 1/2 szklanki wody, sok pomarańczowy i masło na dużym ogniu, często mieszając, aż mieszanina jest gorąca i masło jest stopiony. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Powoli wlać ciasto i brązowy cukier (niektóre ciasto wzrośnie do góry).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Piec od 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, ponieważ ciasto unosi się na wierzchu warstwy budyniu (wierzch upieczonego ciasta będzie miał pęknięcia). Fajne 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn