Piernik Z Melasy
Piernik z melasy jest Wegetariańskie deser. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis z pomidorów konserwowych ma 86 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, melasę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piernikowy Bochenek, Piernikowy Bochenek, oraz Piernikowy Bochenek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C/160C fan / Gas mark
Wysmarować pergaminem lub papierem do pieczenia o wymiarach 10 cm x 20 cm x 7 cm, tak aby papier rozciągał się 3 cm nad blachą. (Użyłem bochenkowej wkładki cyny, która nie unosiła się ponad blachę i była w porządku) 2.Przesiać mąki, wodorowęglan sody, imbir i przyprawy mieszane w dużej misce. Wymieszać z cukrem, aż dobrze się połączą.
Melasę, mleko, oliwę z oliwek i jajka ubić w dzbanku.
Dodać do mąki i mieszać, aż się połączy.
Wlać mieszaninę do bochenka i piec przez 40-45 minut, lub aż ciasto szaszłyk wstawiony do środka wyjdzie czysty,
Wyjmij z piekarnika i pozostaw w blasze na 5 minut, a następnie odwróć na stojaku z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Wariacja: jeśli chcesz, możesz użyć złotego syropu zamiast czarnej melasy.