Piernik Z Dziką Jagodą
Dziki Piernik z jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz ocet jabłkowy, sodę oczyszczoną, mąkę pszenną białą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 555 osób. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek Z Dziką Jagodą, Ciasto piernikowe z sosem borówkowym, oraz Ciasto z żurawiną i dziką jagodą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF i posmaruj i mąkę 9×13-calowe naczynie do pieczenia.
W średniej misce umieść jagody i 2 łyżki mąki i wymieszaj, aby równomiernie pokryć każdą jagodę.
Pozostałe 3 szklanki mąki umieścić w dużej misce i ubić sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i salt.In miska do mieszania, wymieszać cukier, olej, jajko, melasę i ocet, aż będzie gładka.Wymieszać połowę mieszanki mąki, następnie wodę, a następnie pozostałą mieszaninę mąki. Nie przesadzaj, kilka małych grudek jest w porządku.Jagody delikatnie wymieszać z pozostałą mąką.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia, upewniając się, aby zeskrobać jak najwięcej.
Piec przez 40 do 45 minut, lub do wykałaczki włożonej w środku ciasta wychodzi czysty.
Ostudzić przed pokrojeniem w plasterki. Talerz i przesiej cukier puder na wierzchu każdego kawałka.