Piernik-Chleb Miodowy
Piernik-chleb miodowy jest Wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 1225 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.75 za porcję. Mieszanka miodu, cukru, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Piernik (piernik Polski), Maślany miodowy chleb piwny z miodowym masłem, oraz Wypiek chleba: chleb jogurtowo-miodowy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon, goździki, ziele angielskie i jajka. Wymieszać z mlekiem i olejem i wymieszać z sodą oczyszczoną.
Umieścić miód w małym garnku i doprowadzić do wrzenia. Miód mieszamy do miski.
Mąkę wymieszać do miski. Złożyć rodzynki i orzechy włoskie. Wymieszać ręcznie solidną łyżką przez 10 minut. Odstawić ciasto na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko posmaruj cztery patelnie bochenkowe 8x4 cala.
Napełnij każdy bochenek patelni z około 2 cali ciasta.
Piec 1 godzinę 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek bochenka wyjdzie czysta. Chleb będzie koloru brązowego i pęknie na górze.