Pierniczki miodowe z karmelową polewą jabłkową

Pierniczki miodowe z karmelową polewą jabłkową
Miodowe pierniczki z karmelową polewą jabłkową mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Jeśli masz pod ręką wodę, jajko, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Piernikowe naleśniki z polewą jabłkową, Gofry piernikowe z polewą cynamonowo-jabłkową, oraz Ciasta Z Miodem I Piernikiem.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek. W dużej misce, wymieszać mąkę, 1/2 szklanki brązowego cukru, soda oczyszczona, imbir, cynamon, 1/2 łyżeczki soli i goździki. Łyżką lub trzepaczką wymieszać pozostałe składniki ciasta, aż dobrze się wymieszają. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Piec 20 do 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z patelni; ostrożnie wyjąć papierowe kubki do pieczenia z ciast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Tymczasem, w 10-calowej patelni, stopić 1/4 Puchar masła na średnim ogniu. Wymieszać 1 szklankę brązowego cukru, jabłka i szczyptę soli; gotować 4 do 5 minut, często mieszając, aż brązowy cukier się rozpuści i zagotuje. Gotować 10 minut, często mieszając, aż jabłka zmiękną i syrop zgęstnieje. Wymieszać z bitą śmietaną. Powrót do wrzenia; gotuj 3 minuty, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i jabłka wyglądają na szkliwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
7
Aby służyć, pokroić ciasta na pół poziomo.
8
Ułóż dolne połówki na małych talerzach deserowych; łyżkę czubatej łyżki polewając każdą dolną połowę.
9
Dodać szczyty ciasta; łyżka czubata łyżka polewa na górze każdego, pozwalając polewa uruchomić po bokach i na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn