Piekarnik Cassoulet
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Oven Cassoulet. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 21 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,2 USD za porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liścia laurowego, bułki tartej, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Shortcut French Cassoulet i francuski piekarnik Le Creuset za 280 USD, Cassoulet i Cassoulet.
Instrukcje
W rondlu z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania gotuj i mieszaj kiełbasę, cebulę, marchewkę, seler i czosnek przez 4-5 minut lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Dodać pomidory, bulion, liść laurowy, tymianek, pieprz i goździki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut lub do momentu, aż marchewki będą miękkie, a płyn lekko zgęstnieje. Wyrzuć liść laurowy. Wymieszaj fasolę.
Przenieś do 2-qt. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Połącz bułkę tartą, masło i pietruszkę.
Posypać mieszanką kiełbasianą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż krawędzie zaczną się pienić, a wierzch będzie złotobrązowy.