Pieczywo Szybkie Bananowo-Nutella

Pieczywo Szybkie Bananowo-Nutella
Pieczony szybki chleb bananowo-Nutella może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, olej roślinny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szybkie Pieczywo Dyniowo-Bananowe, Nutella swirl quick bread, oraz Chleb Bananowy Nutella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°, ułóż stojak na środku i umieść kawałek folii aluminiowej na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż nieobrane, całe banany na folii i piecz, aż skórki będą całkowicie czarne, około 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Banany wyjąć do stelaża drucianego do ostygnięcia, około 15 minut. Folię aluminiową należy wyrzucić.W międzyczasie, płaszcz 9-na-5-calowy bochenek patelni z olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BananBanan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
4
Umieść czekoladę z orzechami laskowymi w zamykanej plastikowej torbie, odetnij około 1/3 cala od dolnego rogu i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.Gdy banany są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, obierz je na dużej misce, pozwalając, aby wszelkie soki kapały do miski. Mash z masher ziemniaków lub widelcem, aż prawie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
BananBanan
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodaj odmierzony olej, cukry, jajka i wanilię i ubijaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki i wymieszaj gumową łopatką, aż się połączysz.Zeskrobać jedną trzecią ciasta na przygotowaną patelnię i wcisnąć ją w narożniki. Wyciśnij połowę czekolady z orzechami laskowymi, rozłóż na ciasto bananowe w zygzakowaty wzór. Top z kolejną trzecią ciasta rozprowadzić na równą warstwę. Wyciśnij pozostałą czekoladę z orzechami laskowymi rozłożoną na górze w zygzakowaty wzór. Top z pozostałym ciasta, pchając go w rogach i wygładzając górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
CzekoladaCzekolada
BananBanan
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
8
Piec, aż chleb jest złoty brąz na wierzchu i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (test kilka miejsc, bo może trafić kieszeni banana lub rozprzestrzeniania orzechów laskowych), o 60 do 65 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
BananBanan
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Niech pan ostygnie na stojaku z drutu przez 15 minut. Poprowadź nóż po obwodzie chleba i obróć go na stojak.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Ostudzić co najmniej 30 minut więcej przed krojeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn