Pieczywo Rodzinne
Pieczywo smażone w rodzinie wymaga ok. 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 212 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako chleb. Mieszanka aktywnych drożdży, masła, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ulubiony Chleb Rodziny Zaugg, Family Fun Cheese Bread / Call Me PMc, oraz Zafunduj rodzinie i przyjaciołom ten Super wilgotny chleb z cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 3 szklanki mąki, drożdży, cukru i soli.
Wymieszać wodę i masło w osobnej misce; wlać do mieszaniny mąki i mieszać, aż mieszanina połączy się w kulkę i będzie lekko lepka i elastyczna. Przykryj miskę folią. Przykryć miskę ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Rozwałkować ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. W razie potrzeby zagnieść w 1/4 szklanki mąki. Kształt na 10 kulek.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużej żeliwnej patelni do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozwałkuj każdą kulkę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni w 8-calową rundę.
Umieścić każdą rundę na gorącym oleju i smażyć na złoty kolor, 1 do 2 minut na stronie.
Pieczywo wyjąć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami. Powtórz z pozostałymi rund ciasta.