Pieczywo Pieczone Czosnkowo-Rozmarynowe
Pieczywo czosnkowo-rozmarynowe jest bezmleczne przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soku z cytryny, rozmarynu, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Rozmaryn Pieczony Chleb Czosnkowy, Pieczywo Pieczone Czosnkowo-Rozmarynowe Z Grilla, oraz Pieczywo czosnkowe z rozmarynem: łatwe i rzemieślnicze.
Instrukcje
Odciąć spiczasty koniec czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii aluminiowej i skropić 1 łyżką wody. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w 350 przez 45 do 50 minut lub aż czosnek będzie miękki. Zmniejsz temperaturę pieca do 20
Wyjąć czosnek z piekarnika i ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku do małej miseczki i rozgnieść widelcem, aż będzie gładki. Wymieszać skórkę z cytryny, sok z cytryny i kolejne 3 składniki.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozłóż mieszaninę czosnku na cieście; zwinąć, jellyroll mody.
Umieść rolkę ciasta na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia; doprowadzić końce razem tworząc pierścień i szczypać końce do uszczelnienia.
Wytnij 1-calowe szczeliny wzdłuż wierzchu ciasta. Wyłączyć piekarnik; umieścić pierścień ciasta w piekarniku.
Niech wzrosną 1 1/2 do 2 godzin lub do podwojenia luzem.
Wyjąć z piekarnika; wymieszać ciasto z jajkiem i posypać koszerną solą. Zwiększenie temperatury pieca do 37
Używając butelki z wodą, spryskaj każdą wewnętrzną ścianę piekarnika 2 do 3 razy przed zamknięciem drzwi piekarnika. (Nie rozpylać ciasta).
Piec w temperaturze 375 przez 18 do 20 minut lub do złotego koloru.