Pieczywo czosnkowe z wędzoną mozzarellą i pomidorowym winegretem
Pieczywo czosnkowe z wędzonym Mozzarellanem i pomidorem Vinaigrette może być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz ząbki czosnku, pomidory koktajlowe, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczywo czosnkowe z wędzonym Mozzarellanem i pomidorowym winegretem, Ciepłe Mozzarellan i pomidory Flatbreads, oraz Sałatka z mozzarellą wędzoną i rukolą z cytrynowym winegretem.
Instrukcje
Aby przygotować płaski chleb, lekko łyżka mąki pełnoziarnistej do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę pełnoziarnistą, 1/4 szklanki wody i drożdże w misce; odstawić 10 minut.
Lekko łyżkę mąki uniwersalnej do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połącz 2 szklanki mąki uniwersalnej, 1/2 łyżeczki soli i pozostałe 3/4 szklanki wody w dużej misce.
Dodać mieszaninę drożdży i mieszać, aż ciasto uformuje się. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 10 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby zapobiec przywieraniu ciasta do rąk (ciasto będzie się kleić).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel ciasto na pół.
Zwiń każdą połowę w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni; umieść na blachach do pieczenia posypanych mąką kukurydzianą. Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania.
Ciasto posypać równomiernie pokrojonym czosnkiem; wcisnąć czosnek do ciasta opuszkami palców.
Piec w 450 przez 10 minut lub aż chrupiące i czosnek zaczyna brązowieć.
Wyjąć płaski chleb z piekarnika; schłodzić na stojakach z drutu.
Aby przygotować polewę, połącz ocet, olej, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i mielonego czosnku w średniej misce.
Dodaj pomidory; Wrzuć delikatnie.
Posypać każdy flatbread z 1/2 Puchar sera; broil flatbreads 1 minutę lub aż ser topi.
Wyjąć z piekarnika; top każdy flatbread z połowy mieszanki pomidorowej.
Posypać każdy płaski chleb z 1/4 szklanki bazylii.
Pokrój każdy płaski chleb na 6 równych klinów.