Pieczony Łosoś Z Kwaśną Śmietaną Ogórkową
Pieczony łosoś z kwaśną śmietaną ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,2 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 71g białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka filetów z łososia, filety z łososia, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczony łosoś z kwaśną śmietaną ogórkową, Łosoś w sosie ogórkowo-śmietanowym, oraz Tymianek-Pieczony Łosoś Z Chrzanem-Śmietana Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj wino, sok pomarańczowy i sos sojowy w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Umieścić łososia, mięso stronie w dół, w naczyniu. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 2 godziny, obracając od czasu do czasu.Rozgrzej piekarnik do 232°. wyłóż blachę do pieczenia folią. Wymieszać nadmiar marynaty z łososia.
Przenieść łososia do blachy do pieczenia, od strony skóry w dół. Smażyć, aż ryba będzie nieprzezroczysta w środku, o 14 protokół.
Przenieś na talerze. Top z dollops ogórek śmietany.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.