Pieczony łosoś na szpinaku dla niemowląt
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego łososia na szpinaku dla niemowląt. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 570 kalorii, 43g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście szpinaku dla niemowląt, masło, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony łosoś na szpinaku dla niemowląt, Patelnia smażony łosoś na rukoli dziecięcej, oraz 30-minutowy łosoś zapiekany z Baby Bok Choy i grzybami Shiitake.
Instrukcje
Łososia posypać solą i pieprzem. Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać łososia; sauté aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Rozpuścić 1/2 łyżki masła w tej samej patelni.
Dodać połowę szalotki i połowę estragonu; sauté 30 sekund. Zwiększyć ciepło do wysokiej; dodać połowę szpinaku i wrzucić 30 sekund.
Dodać pozostały szpinak; wrzucić aż zwiędnie. Podzielić między płytami.
Roztopić pozostałe 1/2 łyżka masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe szalotki i estragon; sauté 30 sekund.
Dodać wino i śmietanę i gotować, aż sos jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżka, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Powrót łososia na patelnię; dusić 1 minutę. Ułóż łososia z sosem na szpinaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.