Pieczony Tomatillo i Salsa czosnkowa
Pieczony Tomatillo i Salsa czosnkowa mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 20 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz kolendry, pomidory, papryka jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 36%. Podobne przepisy to 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde), oraz Salsa Pieczona Tomatillo-Zielona Salsa.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Ułóż całe ząbki czosnku, pomidory i jalapenos na blasze do pieczenia.
Miejsce pod brojlerem i gotować przez kilka minut.
Najpierw usuń ząbki czosnku, gdy tylko zostaną upieczone, aby uniknąć gorzkiego smaku. Kontynuuj pieczenie jalapenos i Tomatillo, aż do równomiernego zwęglenia, okazjonalnie obracając. Odstawić do ostygnięcia. Nie usuwaj zwęglonych części Tomatillo lub papryki. Dodają naprawdę przyjemnego smaku.
Umieść paprykę i pomidory w blenderze z czosnkiem i kolendrą.
Dodać trochę wody do mieszaniny, jeśli to konieczne, aby ułatwić mieszanie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przechowywać w lodówce aż do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.