Pieczony pomidor i koper włoski z Tagliatelle
Pieczony pomidor i koper włoski z Tagliatelle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 1266 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory koktajlowe, sól i pieprz, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kremowe tagliatelle z koprem włoskim, Pieczony SOS pomidorowo-Koprowy, oraz Zupa z pieczonego kopru włoskiego, pomidora i ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w dużej misce wrzuć pomidory, chili, koper włoski, czosnek i połowę mięty z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia. Przykryć szczelnie folią i piec przez 30 minut.
Zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 204° i kontynuuj pieczenie, aż lekko zbrązowieje, o 15 minut dłużej.
Wyjąć warzywa z piekarnika i wrzucić razem w dużym rondlu do włączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ogrzać. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. Wrzucić makaron z sosem, dodając płyn według uznania, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.
Posypać pozostałą miętą i podawać, przekazując starty ser na stole.